Bedrukkingsmogelijkheden en kwaliteit

Kwaliteit

Het personaliseren van porselein en glas is een ambacht dat dat vele tientallen jaren oud is. Wij voeren dit ambachtelijke proces nog steeds volledig in eigen beheer uit. Van de aanlevering van het logo, tot de uitlevering van het gepersonaliseerde servies op glas, gebeurt door 1 team. Gedurende dit proces wordt voortdurend gekeken naar de hoogst haalbare kwaliteit van het logo, het servies en de bedrukking. Alle werkzaamheden wordt met veel passie en enthousiasme voor ons team uitgevoerd. Uiteraard maken wij enkel gebruik van hoogwaardige grondstoffen voor het personaliseren van het servies en glas. Door iedere dag weer opnieuw zorgvuldig en het eindresultaat als doel te stellen, garanderen wij een top-kwaliteit voor ieder product dat naar de klant gaat. Of het nu gaat om 100 items of 1.000 items, ieder item krijgt de benodigde aandacht.

Bedrukken van porselein

Bedrukking van porselein gaat door middel van zeefdruk. Deze druktechniek kan bij porselein worden opgedeeld in twee vormen, het verschil hierbij is de temperatuur van de bedrukking in de oven. Opglazuur 1100-1300 graden en inglazuur 750-900 graden. De bedrukking inglazuur heeft een langere levensduur dan de bedrukking opglazuur. Echter is inglazuur niet bij alle porseleinsoorten mogelijk. Bedrukking van porselein is krasvast en vaatwasserbestendig.

Bekijk hier ons aanbod

Bedrukken van glas

Bedrukking van glas gaat door middel van zeefdruk, ook wel doordruk genoemd. Dit is een druktechniek waarbij de glazen bedrukt worden en vervolgens in een oven van 500 tot 600 graden worden gezet. Doordat de bedrukking op een vrij lage temperatuur gebeurd is de bedrukking op glas wel krasvast, maar niet 100% vaatwasser bestendig.

Bekijk hier ons aanbod

Onderstaand

Proces

Samen met de klant wordt het gewenste ontwerp gemaakt. We maken altijd een echt voorbeeld en starten pas met drukken, wanneer u 100% tevreden bent met het resultaat. Kwaliteit staat voorop! U heeft een keuze uit vele tientallen kleuren. Samen met u kiezen we de beste!

Het druk proces start met het drukken van de “vignetten”. Dit gebeurt via de zeefdruk techniek. Iedere kleur van een decor wordt apart gedrukt.

Nadat de vignetten gedrukt zijn, worden de decors(logo’s) handmatig aangebracht op ieder kopje/bord etc. Dit gebeurt met uiterste precisie zodat ieder item hetzelfde is.

Het bedrukken van porselein:

Het bedrukken van wijnglazen:

Nadat de oven voldoende(< 200 graden) is afgekoeld, kan deze open gemaakt worden en kan het worden ingepakt.